Ari Kenttäaho on aloittanut Jokioisten Koetus Juniorit ry:n junioripäällikkönä 1.3.2020.
Ari on tuttu kasvo jokioislaisessa pesäpallossa, sillä hän on valmentanut eri-ikäisiä junioireita jo vuosia ja on mukana myös miesten joukkueiden valmennuksessa sekä kentälläkin. Ari Kenttäaho on kouluttautunut ammattivalmentajaksi (VAT).

Koetus Juniorit saivat Junioripäällikön palkkaamiseen Pesäpalloliiton tuen. Junioripäällikön tehtävänä on junioritoiminnan suunnittelu ja kehittäminen, harrastajamäärän kasvattaminen, valmennuksen suunnittelu ja kehittäminen sekä valmentajien tuki ja koulutus. Kenttäaho myös rohkaisee kiinnostuneita osallistumaan junioreiden valmentamiseen.

Jokioisten Koetus Junioreiden puheenjohtaja Petri Lehtonen on tyytyväinen, että seura sai Arin kaltaisen valmennuksen ammattilaisen junioripäälliköksi. Kenttäaholla on hyvät näytöt nuorten pelaajien kehittämisestä aina pesäpallon huipulle asti. ”Kehittyvä ja eteenpäin menevä pesäpalloseura tarvitsee kokoaikaisen henkilön, kuka suunnittelee ja toteuttaa valmennusta yhdessä valmentajien ja seuratoimijoiden kanssa”, Lehtonen kertoo. Lehtonen näkee, että tämä on hyvä tapa vahvistaa junioreiden kehittymistä ja saada seuraan lisää harrastajia.

Harrastajamäärien kasvattamiseksi perinteiset pesiskoulut laajenevat seudun kuntiin (Jokioinen, Forssa, Tammela, Ypäjä). Pesiskoulut pidetään kesäkuussa ja ne on tarkoitettu alakouluikäisille. Pesiskoulut työllistävät paikallisia nuoria ja tavoitteena on, että sieltä löytyy innokkaita uusia harrastajia.

Tulevaan kesään Kenttäaho lähtee innostuneena. Toiveena on, että pelaajat saisivat hyviä, kehittäviä pelejä. Kenttäaho muistuttaakin, että pesäpallo on erittäin monipuolinen urheilulaji. Siinä on paljon osa-alueita, jotka haastavat sekä fyysisesti että taktisesti.

Junioreiden kesän kohokohtia ovat aluelliset ja valtakunnalliset leirit, joihin Koetus juniorit tänäkin vuonna aktiivisesti osallistuvat. Kenttäaho kannustaakin junioireita mahdollisuuksiensa mukaan osallistumaan leireille, jotka ovat nuorille erittäin elämyksellisiä ja ikimuistoisia.

Ari Kenttäaho puh. 040 584 2769 tai ari.kenttaaho@gmail.com